Luukku #8 – mikä on vahvin/heikoin leuanveto-otteesi? + vinkit kehonpainosoutuun

Luukussa 8 kokeillaan eri leuanveto-otteita ja oteleveyksiä sekä testataan, millainen ote on sinun vahvin ja toisaalta heikoin lenkkisi.

Erilaisilla otteilla leuanvedon lihastyö jakautuu hieman eri tavoin leuanvedossa käytettäville lihaksille. Näin eri otteilla ja oteleveyksillä treenaaminen harjoittaa leuanvetolihaksiasi monipuolisemmin kuin pelkällä yhdellä otteella treenaaminen.

Omalla vahvimmalla otteellaan harjoitteleminen on tietysti houkuttelevinta, vai mitä, koska silloin jaksat tehdä parhaiten leuanvetoja.

Todellisuudessa on kuitenkin järkevää haastaa kroppaansa myös niillä liikealueilla, joilla se ei ole vahvimmillaan – silloinhan sitä vasta kehittyykin kokonaisvaltaisesti entistä vahvemmaksi!

Siksi tänään tunnustellaankin leuanvetoa erilaisilla otteilla ja etsitään omat heikoimmat ja vahvimmat otealueet.  Muista taas alkulämmittely (katso ohjeet olkapäiden verryttelyyn luukku #2:sta).

Jos leuanveto ei vielä onnistu sinulta ilman apuvälineitä, niin näitä kaikkia otteita ja oteleveyksiä voi oikein hyvin tehdä myös avustetuissa leuanvedoissa. Eli jokin koroke vaan apuvälineeksi tai kaveri jeesaamaan ja kokeilemaan leuanvetoa eri otteilla.

Itselläni tosiaan vahvin leuanveto-ote on noin hartianlevyinen (tai no vähän sitä leveämpi) vastaote. Vastaote on muutenkin monilla se luontaisin leuanveto-ote.

Vastaotteella tehtynä leuanvetoon saa vahvemmin mukaan esimerkiksi hauiksen kuin myötäotteella tehtynä. Myötäotteella tehtäessä leuanvedon joutuu tekemään vastaotetta vahvemmin selkälihaspainoitteisesti.

Ja kun myötäotetta vielä leventää reilusti hartianleveyttä leveämmäksi, niin se muuttuu entistäkin tehokkaammaksi selkälihasliikkeeksi.

Itselläni selästä loppuu jerkku nopeasti kesken, jos yritän tehdä leukoja tosi leveällä myötäotteella. Toisaalta juuri sen takia treenaan välillä jaloilla avustettuja leuanvetoja tällä heikoimmalla otteellani, sillä se on todella gutaa selkälihastreeniä.

Jos jollain otteella oletkin jo tosi pro leuanvetäjä, niin ota nyt haasteeksi, että kehität taitoasi myös heikommilla otealueillasi. Sitähän treenaaminen nimittäin on – uusien haasteiden etsimistä ja jatkuvaa kehittymistä, mikä tekee harjoittelusta niin hauskaa kuin palkitsevaakin.

Jos et muuten vielä ole lukenut laajempaa leuanvetovinkkijuttuamme, niin muista tsekata sekin: Leuanvetovinkkejä niin aloittelijalle kuin haasteita halajavalle

Joulupukki on näemmä niin vahva, että vetelee leukoja melko leveällä myötäotteella (;
Huomioi myös ”lisäpaino”!

Rengasjumppavinkki – kehonpainosoutu

Kehonpainosoutu on hyvä tukiliike leuanvedolle. Se harjoittaa myös ensisijaisesti selän lihaksia, mutta siinä vetosuunta on vähän erilainen kuin leuanvedossa, joten lihakset saavat vaihtelevaa ärsykettä, kun teet kehonpainosoutua leuanvedon rinnalla. Leveä selkälihas, epäkkään keskiosa, takaolkapää, ojentajan pitkä pää sekä hauis ovat pääroolissa kehonpainosoudussa.

Markun neuvot liikkeen tekemiseen:

”Pidä vartalo täysin suorana koko liikkeen ajan. Alkuasennossa pidä lavoista täysin passiivinen roikunta eli roiku ihan rentona alavaiheessa. Liike lähtee lapojen yhteenvedolla, jonka jälkeen käsien koukistuksella vedä rintakehä renkaisiin kiinni. Kevennys onnistuu, kun muutat asentoa pystymmäksi.”

Kevyempi versio:

Treeni-iloa, ja huomenna jatketaan taas uusilla harjoituksilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

*